لیست اختراعات محمدرضا عليزاده
خشك كردن يكي از مراحل اساسي درعمليات تبديل شلتوك در كارگاه هاي شاليكوبي بوده كه تأثير بسزايي بركيفيت و درصد برنج سالم دارد. خشك كنهاي بستر خوابيده (صندوقي) متداول به دليل عدم يكنواختي در خشك كردن شلتوك و وجود گراديان رطوبتي در عمق ها و لايه هاي مختلف مخزن از عملكرد و كارايي پاييني برخوردار مي باشند كه اين به نوبه خود منجر به افزايش درصد خرد در مرحله تبديل مي شود. علاوه بر اين عدم كنترل رطوبت و درجه حرارت هواي خشك كننده در خشك كنهاي صندوقي متداول از مشكلات عمده اين نوع خشك كن ها محسوب مي گردد. هدف از اجراي اين پروژه طراحي، ساخت و ارزيابي يك نوع خشك كن صندوقي مجهز به واحد همزن و سيستم كنترل هوشمند رطوبت شلتوك به منظور افزايش راندمان خشك كني و ارتقاء كيفيت تبديل مي باشد. سيستم به گونه اي طراحي و ساخته مي شود كه قادر به كنترل خودكار و هوشمند ميزان رطوبت درلايه هاي مختلف شلتوك موجود در مخزن خشك كن بوده بطوري كه با رسيدن رطوبت توده شلتوك به رطوبت مشخصه، موتور دمنده هواي گرم خشك كن بطور خودكار خاموش مي شود. همچنين در اين سيستم، جهت انتقال يكنواخت هواي گرم در بين لايه¬هاي شلتوك درون مخزن خشك كن به يك همزن كه از جنس پلاستيك مخصوص ساخته شده و با سرعت پاييني مي چرخد، مجهز گرديده تا كمترين آسيب مكانيكي را بر دانه وارد نمايد. به منظور بررسي عملكرد و كارايي دستگاه و مقايسه آن با خشك كن صندوقي متداول، پارامترهاي عملكردي خشك كن شامل نرخ خشك كردن (ميزان كاهش رطوبت در واحد زمان)، يكنواختي در خشك شدن شلتوك و همچنين ميزان انرژي مصرفي مورد بررسي قرار گرفت.
اين ماشين خاك همزن دار تيلري كه به تيلرهاي دوچرخ كشاورزي متصل مي گردد وظيفه خاك ورزي شاليزارهاي برنج را بر عهده دارد و متشكل از روتور خاك همزن، سيستم انتقال توان، درپوش خاك همزن و چرخ تنظيم عمق مي باشد. عمليات پادلينگ (گلخرابي) براي آماده سازي، مزرعه شاليزاري در بعضي از مناطق شمال كشور با استفاده از تيلر (تراكتور دو چرخ) مجهز به چرخهاي آهني همراه با يك نوع خاك همزن شبيه به شيار بازكن كه در اصطلاح محلي به آن راست كاول گفته مي شود، انجام مي گيرد. يكي از مشكلات عمده اين نوع ادوات خاك ورزي، كم بودن عرض كار مؤثر آن و در نتيجه پايين بودن ظرفيت مزرعه اش مؤثر آن است. به طوري كه مدت زمان مورد نياز براي آماده سازي هر هكتار مزرعه شاليزاري با استفاده از اين نوع خاك همزن ها در حدود 15 ساعت برآورد مي گردد. استفاده از خاك همزمن ها و پادلرهاي دوار به جاي ادوات مرسوم، انرژي مصرفي و هزينه عمليات آماده سازي زمين شاليزاري را به ميزان قابل توجهي كاهش مي دهد. ظرفيت مزرعه اي خاك همزن هاي دوار به دليل برخورداري از عرض كار مؤثر بيشتر در مقايسه با ادوات مرسوم به طور معني داري افزايش مي يابد و در نتجيه موجب بهبود كارايي و بهره وري از تيلر مي شود. از اين رو هدف از طراحي و ساخت اين ماشين، كاهش مدت زمان و هزينه انجام عمليات پادلينگ، افزايش بهره وري كاربرد تراكتورهاي دوچرخ در اراضي شاليزاري، كاهش سختي كار با تيلر و ارتقاء توسعه مكانيزاسيون در سطوح كوچك زراعي مي باشد.
در حال حاضر، در كارخانجات فرآوري محصول برنج، عمل پايش كيفيت محصول در حين عمليات سفيد كردن به روش سنتي انجام ميشود كه كاري زمانبر بوده و ميتواند با خطا همراه باشد. در چنين شرايطي بهكارگيري روشهاي نوين ميتواند راهكاري سريع و مؤثر در كنترل كيفيت محصول و بهسازي عملكرد ماشينهاي سفيدكن باشد. هدف از اختراع حاضر، طراحي، ساخت و پيادهسازي يك سامانه هوشمند با استفاده از روشهاي ماشين بينايي و منطق فازي براي درجهبندي كيفيت محصول خروجي از دستگاه سفيدكن برنج و كنترل پارامترهاي عملكردي دستگاه سفيدكن با توجه به شاخصهاي كيفي بدست آمده ميباشد. در اين سامانه، ابتدا مقداري از نمونه محصول خروجي از دستگاه سفيدكن از طريق مكانيزمهاي نمونهگيري و تكسازي به واحد دريافت تصاوير منتقل ميشود. سپس تصاوير دانههاي برنج در واحد تصويربرداري دريافت و ثبت ميگردد. با استفاده از الگوريتمهاي پردازش تصوير شاخصهاي كيفي دانههاي برنج از تصاوير استخراج ميگردد. سامانه كنترل توسعه يافته ميتواند با اندازهگيري شاخصهاي كيفي دانههاي برنج و مقايسه آنها با مقاديري كه از پيش در يك واحد كنترل فازي ذخيرهسازي شده است، در صورت نامطلوب بودن نتايج، عملكرد دستگاه سفيدكن را با ارسال سيگنالهاي فرمان به عملگرهاي كنترلي (واحد كنترل فشار روي دريچه خروجي و واحد تنظيم سرعت موتور دستگاه سفيدكن) در وضعيت مناسب قرار دهد.
موارد یافت شده: 5